Første reaktioner på ny Mad Max-film: "'Furiosa' er årsagen til, at vi går i biografen"

Amerikanske medier har set George Millers seneste epos
Furiosa: A Mad Max Saga
(© Warner Bros.)

Film skal ses i biografen. Sådan lyder Ole Michelsens gamle punchline, og med film som Furiosa: A Mad Max Saga er der ingen tvivl om ordenes klare betydning.

Actionfilmen, der er en prequel til Mad Max: Fury Road fra 2015, har ifølge de første reaktioner alt det, som en stor biograffilm skal indeholde: "De vanvittigste biljagter, mest bombastiske karakterer og forbløffende filmfotografering."

Sådan skriver i hvert fald Erik Davis fra Fandango, kino.dk’s amerikanske pendant, og han er ikke alene om at hylde den nye film, som får sin officielle premiere på dette års filmfestival i Cannes.

En række af de mest prominente anmeldere i USA har fået lov til at se filmen inden, og de har delt deres meninger om George Millers femte film fra den postapokalyptiske Mad Max-verden.

Filmen fortæller forhistorien om krigeren Imperator Furiosa.

Mens verden falder, bliver den unge Furiosa revet fra "mange mødres grønne sted" og over i hænderne på en biker-horde ledet af Warlord Dementus. 

Mens to tyranner kæmper for dominans over citadellet, overlever Furiosa mange prøvelser, da hun planlægger sin vej hjem gennem ødemarken.

Furiosa: A Mad Max Saga
(© Warner Bros.)

Den unge udgave af karakteren spilles af Anya Taylor-Joy, der er kendt fra bl.a. tv-serien The Queen's Gambit. Chris Hemsworth, kendt som Thor i Marvels filmiske univers, har rollen som den brutale Dr. Dementus. Begge fremhæves i anmeldernes opslag på de sociale medier, som du kan se et udpluk af herunder.

Første reaktioner på 'Furiosa: A Mad Max Saga':

- Giver mig stor glæde at rapportere, at 'Furiosa' er virkelig, *virkelig* fucking god. Fungerer i et ekstremt andet gear end 'Fury Road' (på måder, som jeg formoder vil frustrere nogle mennesker), men formår også at gøre filmen endnu rigere, mens den udskærer sin egen legende i ødemarken. (IndieWire)

- Heavy metal-film. Har alt 'Fury Road's ild og svovl, men leverer stadig noget helt unikt. George Miller er en guddommelig filmskaber. Anya Taylor-Joy er en filmstjerne. Chris Hemsworth leverer den bedste præstation i sin karriere. 'Furiosa' er årsagen til, at vi går i biografen. (House of Cinema podcast)

- Jesus George Miller! #Furiosa opsluger dig. Til tider ser det næsten ud til at overskride kanvaset i #IMAX-formatet, det er SÅ stort - og alligevel har det til tider en dybt påvirkende intimitet. Det har genlyd fra filmiske elementer fra 50'erne til 80'erne, og det er en rig, smart vision, som skuespillerne svælger i. (Variety)

- George Millers #Furiosa er kraftfuld actionfilm, når det er absolut bedst! Et voldsomt og ubarmhjertigt epos, der udvider historien om Furiosa og Wasteland, mens den leverer de vildeste jagter, de mest bombastiske karakterer og ganske enkelt fantastisk filmfotografering. Anya Taylor-Joy og Chris Hemsworth dykker lige så meget ned i Wasteland, og begge leverer nogle utrolige ting. Der er en War Rig-sekvens, der blæste mig bagover - en øjeblikkelig klassiker. Jeg elsker #MadMax-filmene, og jeg elskede denne film. Start dine motorer! (Fandango)

'Furiosa: A Mad Max Story' får dansk biografpremiere den 22. maj. Køb dine billetter her på kino.dk.