Dansker laver stjernespækket Frankenstein-film med mesterinstruktør

Kalder den "et mesterværk"
Frankenstein
(© © Universal Pictures)

"Hvad kan vi se frem til?" spurgte vi den populære danske filmfotograf, Dan Laustsen, om hans kommende projekt i samarbejde med den kendte auteur, Guillermo del Toro.

"Et mesterværk," var hans korte svar.

LÆS OGSÅ: Dansk filmfotograf er aktuel med ny Hollywood-film: "Det var gift ved første klik"

Der virker dermed til at være meget at glæde sig til, når monstrenes mester giver sig i kast med et af de mest ikoniske af slagsen, nemlig Frankensteins.

Da Frankensteins monster er et af Del Toros yndlings fiktive monstre sammen med Godzilla, Xenomorphen fra Alien og det titulære væsen i John Carpenters The Thing, kommer det ikke som nogen overraskelse, at instruktøren endelig vil give sit eget twist på den ikoniske gotiske roman, som han betragter som "den vigtigste bog i [hans] liv." 

Med skuespillere som Oscar Isaac, Mia Goth, danske Lars Mikkelsen og nu også Jacob Elordi, der senest har tilsluttet sig castet, er der samtidig lagt i kakkelovnen til et yderst spændende projekt både foran og bag kameraet.

Det er ligeledes den femte film fra Del Toro, hvor danske Dan Laustsen er fotograf. Og umiddelbart virker Laustsen til at glæde sig lige så meget til filmen, som vi gør. Han sagde følgende, da vi snakkede med ham om den:

- Altså det bliver jo helt fantastisk. Altså Guillermo - jeg mener vitterligt, han er virkelig en af de bedste filminstruktører i verden.

- Det er jo så skønt, fordi alle folk vil det bare så stærkt. Altså det er så fedt, fordi entusiasmen er så kolossalt stor. Det kommer selvfølgelig fra Guillermo, han tænker jo så meget ud af boksen, og han er efter min mening genial. Det er jo skønt at være sammen med folk, der er meget, meget, meget klogere end en selv.

- Jeg tror med Frankenstein, at det kan blive helt utroligt.

Filmen er lige nu i produktion, og ifølge Laustsen stopper de ikke med at optage før engang til oktober, hvilket viser hvor stor en produktion, det er. Dette pointerer Laustsen også overfor os:

- Det er virkelig lang tid, men filmene bliver tilsyneladende - altså dem jeg er involveret i for tiden - de bliver større og større og længere og længere. Det er meget lang tid, så jeg har ikke nogen planer om andet end at holde fri og komme til Danmark og nyde livet efter den her. Men altså jeg elsker det her. Jeg synes jo, det er et helt vildt fedt projekt. 

Guillermo del Toros 'Frankenstein' bliver produceret af Netflix, og vi ved fortsat ikke, om den får dansk biografpremiere.

Til gengæld er Dan Laustsen biografaktuel med Farven Lilla, som vi også har talt med ham om her.

Se spilletider og køb billetter til 'Farven lilla' herunder: